תואר ראשון בביולוגיה – מדוע דווקא היום כדאי לבחור בתחום …

פנו אלינו
רכזת לענייני הוראה - מרים קראוז

למה ביולוגיה?

השאלה שמניעה אותנו היא פענוח סודות החיים והבנת המנגנונים והעקרונות שמאפשרים לעולם להתקיים. לעורר סקרנות ולגעת בפוטנציאל האדיר הגלום בסקטור מדעי החיים . הביולוגיה העכשווית בהגדרתה הפכה למדע של מערכות מורכבות ומבוססות טכנולוגיה. סקטור מדעי החיים התפתח בממדי ענק בעשורים האחרונים ופרץ כל גבול אפשרי השנה , אם פעם עסקנו במחקר שסבב סביב היחידה הבודדת – התופעה/ החיה/ התא ביולוגי, הרי שכיום אנו עוסקים בחקר של ההקשרים שבין מערכות ביולוגיות שלמות, ניתוח מסדי נתונים ענקיים (מיליונים של נתוני דאטה במקביל). ברזולוציה מעמיקה בהרבה. כיום המדע מתבונן לא רק לתוך מולקולה בודדת כי אם להתבוננות על מבנים ותהליכי ענק – חקר של מיליוני חיידקים במעיים, הבנת יחסי הגומלין בין כלל הפרטים בסביבה אקולוגית, חקר של מולקולות ואפילו שברי מולקולה ואטומים בודדים.

לחקור את העקרונות ההקשרים והסיבות שהם הבסיס להבנת מדעי החיים, להניח את אבני הבניין ואת היסודות לפתרון האתגרים ומגיפות הבריאות והסביבה של המאה ה-21 .

היכולת לייצר גילויים והמצאות בתחום מדעי החיים התפתחה לאין שיעור, עדות חיה לכך התרחשה רק בשנה האחרונה בה קהילת מדעי החיים הבינלאומית השכילה לפתח תרופה מקורית למגיפת ה-COVID קורונה ב-9 חודשים בלבד. משימה שנחשבה פעם לבלתי אפשרית הפכה למציאות לנגד עינינו המתרחשת בזמן שיא. המשימה שהפקולטה חרתה על דגלה היא לממש בתוך כתליה מחקר שישכיל לתת מענה לאתגרים הביולוגיים והרפואיים שעתידים לפרוץ .

הסטודנטים לתואר ראשון הם דור העתיד של מדעני המחר. חלקם ממשיכים לתארים מתקדמים כאן בפקולטה כמקפצה לעולם המחקר. במהלך הלימודים בתואר ה-1 הם נחשפים למגוון רחב מאוד של תחומי ידע במדעי החיים, ורוכשים כישורים אקוטיים בניתוח מערכות מורכבות, חשיבה ביקורתית, והבנת סודות החיים.
המחקר ושוק העבודה המתפתח כיום דורשים שילוב חוצה דיסציפלינות ותחומי מומחיות שונים. ולכן דווקא הסביבה הטכנולוגית הייחודית בטכניון, מאפשרת להם ללמוד ולהתמקצע בתחומי מדעי החיים בסטנדרט הגבוה ביותר. 

הפקולטה מונה כ 36 חוקרים בכירים המתמחים במגוון תחומי ידע, החל מביולוגיה מבנית וביופיזיקה, דרך ביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה וביואינפורמטיקה, ועד לחקר הסרטן, הביולוגיה ההתפתחותית והאקולוגיה.
חברי הסגל בפקולטה הם הגרעין של צוות ההוראה בלימודי התואר הראשון. תלמידי הפקולטה זוכים ללמוד ישירות מחוקרים בעלי שם עולמי ולרכוש כלים מעמיקים בכלל תחומי הביולוגיה השונים. מכיוון שהמרצים עוסקים גם במחקר פעיל ועכשווי, תכנית הלימודים שלנו מתעדכנת ומתפתחת כל הזמן, בהתאם להתקדמות ולגילויים המחקריים ברחבי העולם.

בנוסף, הפקולטה חולקת קורת-גג עם מספר מרכזי מחקר מהמובילים בארץ, כדוגמת "המרכז הלאומי לחלבונים" , "יחידת הגנומיקה הטכניונית", ״המכון לננוטכנולוגיה ע״ש ראסל ברי״ ו"המרכז הבין תחומי למדעי החיים וההנדסה ע״ש לורי לוקיי".

ייחודיות הפקולטה לביולוגיה בלב הטכניון:

מולטי דיסיפלינאריות זה כאן – אתגרי המאה ה-21 נהיים מורכבים מתמיד ועל מנת להתמודד עימם אנו נדרשים לחשיבה ולכישורים יצירתיים וביקורתיים. המחקר המודרני ושוק העבודה המשתכלל של היום דורשים שילוב חיוני של דיסציפלינות ותחומי מומחיות שונים.

הקרבה והממשק לפקולטות הנדסיות בתוך הטכניון, מגוון החוקרים והסמיכות למרכזי המחקר בקמפוס מייצרים שיח בינתחומי ויקנו לכם כבוגרים יתרון יחסי מובהק בבואכם להמשיך לתארים מתקדמים ועם צאתכם לתעשייה ולשוק העבודה.
בסיס רחב ועמוק בביולוגיה ומדעים מדויקים הסטודנטים שלנו נחשפים לפקולטות ההנדסיות המובילות בארץ ובעולם ומקבלים את הבסיס הרחב והמתקדם ביותר בתחומי מדעי החיים והמדעים המדויקים (פיזיקה, מתמטיקה, כימיה, מחשבים).
יתרה מכך, לפקולטה לביולוגיה יש מסלולי לימוד מובנים עם הפקולטות להנדסה כימית, הנדסת חומרים ומחשבים.  שילובים אלה בין מדע וטכנולוגיה יקנו לכם את מירב הכלים להתמודד עם אתגרי המחר ומובילים למחקרים בינתחומיים חדשניים ופורצי דרך.

חממה אקדמית, מחקרית ומנטורינג אישי – מידי שנה הפקולטה קולטת נבחרת קטנה יחסית ואיכותית של סטודנטים המסוגלים להתמודד עם תכנית הלימוד הייחודית. מה שמאפשר לנו להכיר את כולכם. ההרצאות וקבוצות הלימוד האינטימיות, מאפשרות טיפוח אישי ומקצועי של הסטודנט בדגש גדול על פיתוח כישורים פרקטיים. הסטודנטים שלנו מעורבים בפעילויות חברתיות ומחקריות של הפקולטה, ושותפים מלאים בבניית חומרי הלימוד ותוכניות הלימודים.

תחומי המחקר בפקולטה הם בחזית המדע העולמי:

בפקולטה לביולוגיה משתלבים סטודנטים לתארים גבוהים (מוסמך ודוקטור) וכן תלמידי בוגר מצטיינים בשנת הלימודים השלישית, במחקר הנערך במעבדות הפקולטה.
נושאי מחקר נבחרים במעבדות השונות בפקולטה:

ביופיזיקה
ביולוגיה מבנית
ביואינפורמטיקה וביולוגיה חישובית
גנטיקה מולקולרית והנדסה גנטית
גנומיקה ופרוטאומיקה
אפיגנטיקה
ביולוגיה התפתחותית
חקר הסרטן ופיתוח תרופות
תאי גזע ושיקום רקמות
אקולוגיה מיקרוביאלית

מה עושים עם קבלת התואר ?

הלימודים בפקולטה לביולוגיה מכשירים אנשים חושבים, בעלי ידע מעמיק במגוון תחומים ביולוגיים.  חשוב מכך, בגלל אופי הלימוד המעודד חשיבה, מחקר וסקרנות, רבים מבוגרינו ממשיכים לתארים מתקדמים, לתואר שני ולדוקטורט במוסדות מחקר מהמובילים בארץ ובעולם. תלמידים אלה הנם בין המובילים את חזית המחקר המדעי בארץ ומצעידים קדימה את הידע האנושי. אנו מוצאים את בוגרינו משתלבים במגוון רחב של תחומים:

  • אקדמיה ובמוסדות מחקר בארץ ובעולם: המשך ללימודים מתקדמים לקראת קריירה מדעית (תואר שני או לימודי רפואה ארבע-שנתי), עבודה במעבדות ומכוני מחקר ופיתוח/ באוניברסיטאות, מע' החינוך, מכללות ואוניברסיטאות, בחברות ממשלתיות.
  • עבודה בתעשיית מדעי החיים: עבודה בתעשיית הביוטק והביופארמה, חברות "סטארט-אפ" ביוטכנולוגיות, חברות אקולוגיות וחברות תרופות, חברות דיאגנוסטיקה, חברות ביודאטה, חברות מכשור רפואי
  • עבודה במעבדות רפואיות ובמגזר הציבורי (בתי חולים, קופות חולים, מעבדות לזיהוי פלילי במשטרה, משרדי פטנטים, אבחון גנטי, פיתוח בדיקות וזיהוי מחלות) ומעבדות רפואיות | אנליזות ממוחשבות. מערכות שמירת הסביבה והגנת הטבע.

 

למסלולי הלימוד בפקולטה לחצו כאן

לתנאי קבלה, חישוב סכם, כיצד מתקבלים, מעונות, שכר לימוד לחצו כאן

 

זמינים עבורכם גם ברשתות החברתיות