16 יוני 2021

בוגרת תואר ראשון, שני ושלישי בפקולטה
כיום פוסט-דוקטורנטית במעבדת שנהב כהן בפקולטה לביולוגיה

מה אתה חוקר?

אני חלק מהמעבדה של פרופ‘ שנהב כהן, בה אני חוקרת מנגנוני פירוק חלבונים במהלך אטרופיה של שרירים. אטרופיה היא תהליך המוביל לירידה במסת השריר וביכולת הכיווץ שלו כתוצאה מפירוק מוגבר, בעיקר של חלבוני הכיווץ. התהליך הזה מתרחש במהלך הזדקנות, הרעבה, דנרבציה, ומגוון מחלות כגון סרטן, סכרת וכשל לבבי, לכן חשוב לנו להבין ולפענח כיצד חלבונים אלו מתפרקים. הבנה עמוקה יותר של תהליכי הפירוק הללו, תאפשר לנו לאתר מטרות תרפוטיות פוטנציאליות לטיפול באטרופיה.

מה הרקע שלך במעבדה וכיצד התגלגלת לתחום המחקר שלך היום?

"התגלגלת" זו בדיוק המילה שמתארת איך הגעתי למקום שאני נמצאת בו היום.

התוכנית שלי הייתה לסיים את התואר הראשון בביולוגיה, ולעבור ללימודי רפואה – לא הייתה לי שם כוונה להמשיך לתואר שני. אך ממש לקראת סיום התואר הראשון התקבלתי לעשות פרוייקט מחקר במעבדה של פרופ‘ שנהב כהן, וגיליתי את עולם המחקר הביולוגי. התעניינתי במעבדה של שנהב עקב קורס בחירה שהיא לימדה בתואר הראשון – ”מטבוליזם ומחלות באדם“, זה היה קורס מרתק בעיני, וכשהגעתי למעבדה גיליתי שכך גם המחקר. ההתנסות דרך פרוייקט המחקר היא זו שהובילה אותי להמשיך לתואר שני, ומשם למסלול הישיר לדוקטורט, אותו סיימתי ממש לאחרונה, וכיום אני פוסט-דוקטורנטית באותה המעבדה.

כיצד הגעת לפקולטה לביולוגיה?

כאמור, התוכנית ההתחלתית שלי הייתה ללמוד רפואה, ולכן בחרתי ללמוד ביולוגיה כמקצוע מקדים. הסיבה שבחרתי ללמוד ביולוגיה בטכניון הייתה שילוב של נוחות גיאוגרפית יחד עם הידיעה שהטכניון הוא מוסד לימודים מכובד ובעל שם בעולם האקדמי.

3 טיפים לאיך אתה מאזן בין החיים האישיים לחיים המקצועיים כפוסטדוקטורנט

  1. בשבת נחים מעבודה 🙂
  2. המחקר יכול להיות מאוד תובעני, אבל אל תוותרו על דברים אחרים שאתם אוהבים ושחשובים לכם. ניהול זמן נכון יאפשר לכם לשלב אותם עם החיים המקצועיים.
  3. פרופורציה וסדר עדיפויות – החיים המקצועיים חשובים, והחיים האישיים גם כן, אך יש תקופות שצריך להשקיע יותר זמן ויותר מאמץ בחיים המקצועיים, ואולי מרגישים שאין חיים אישיים בכלל, ולהפך, ייתכן שקורה משהו בחיים האישיים, שפתאום מאוד משפיע על היכולת המקצועית. חשוב להסתכל על הכל בפרופורציה, לזכור שתקופות קשות הן זמניות, שיש מטרה אליה אנחנו מתקדמים, ולא להיבהל מזה שהדרך לשם לא תמיד יוצאת כפי שתכננו.

סיפור מצחיק מהמחקר הנוכחי

אני מרגישה עכשיו שהמחקר שלנו מאוד רציני, כי אני לא מצליחה לחשוב על אף סיפור מצחיק. אבל זה לא אומר שלא תשמעו הרבה צחוק וכיף במעבדה שלנו! אחד הדברים הכי טובים, שאף פעם לא השתנו במהלך כל השנים שלי במעבדה, זה שתמיד הייתי מוקפת באנשים מקסימים שהיה כיף גדול לעבוד איתם ובחברתם. אז בשביל הצחוקים הפנימיים שלנו, תצטרכו להצטרף למעבדה 🙂

טיפ לסטודנט המתחיל

יש לי שני טיפים קבועים שאני נותנת לסטודנטים חדשים לתואר ראשון בטכניון: הראשון הוא להנמיך ציפיות (אם היית מצטיין וקיבלת רק מאיות בתיכון, סביר להניח שכאן זה לא יקרה, ותתחיל לראות ציונים שמעולם לא ראית לפני כן. זה בסדר! כולם עוברים את זה!), והשני הוא למצוא חברים ללמוד איתם! אני לא חושבת שהייתי עוברת את התואר או מסיימת אותו באותה צורה, ללא החברים שרכשתי במהלכו, יהיה לכם הרבה יותר קל והרבה יותר כיף.

 

זמינים עבורכם גם ברשתות החברתיות