ברכות לזוכה במאמר החודש אוקטובר 2024, סופיה זבוראוסקי ממעבדתה של פרופ' דבי לינדל שמאמרן התקבל לפרסום ב- Nature Microbiology

12 ינואר 2025

לרגל הזכייה דלינו מסופיה כמה פרטים מעניינים על המחקר, על הדרך שהובילה אליו וגם קצת עליה 😊

  • הי נשמח נשמח שתציגי את עצמך בכמה מילים:

למדתי לתואר ראשון בפקולטה לביולוגיה בטכניון. במהלכו התחלתי לעבוד במעבדת פרופ' לינדל, בפרויקט שעסק במנגנוני עמידות של ציאנובקטריות נגד הדבקת פאג'ים. הפרויקט הפך לתזה לתואר שני, ובהמשך עברתי למסלול ישיר לדוקטורט תחת אותו פרויקט. עם תום הדוקטורט עברתי לפוסט-דוקטורט במכון פסטר בפריז, שם חקרתי את תפקיד מערכת החיסון בטיפול ניסיוני בפאג'ים, במעבדתו של ד"ר לורן דברבייה. כיום אני בפוסט-דוקטורט שני, ועוסקת בחקר עמידות לאנטיביוטיקה במעבדתו של פרופ' סטפאנו פגליארה באוניברסיטת אקסטר בבריטניה.

  • במה עוסקת מעבדת לינדל באופן כללי?

ציאנובקטריות הן יצרניות ראשוניות חשובות באוקיינוסים. מעבדתה של פרופ' לינדל חוקרת את האינטראקציות בין ציאנובקטריות לפאג'ים שמדביקים אותן (ציאנופאג'ים), במטרה להבין כיצד הפאג'ים משפיעים על כמות הציאנובקטריות, הפיזיולוגיה שלהן והאבולוציה שלהן. חלק מהמחקר מתמקד במנגנוני עמידות, חלק אחר עוסק במנגנונים מולקולריים להשתלטות על תהליכי התא המארח בתחילת ההדבקה, ומחקרים נוספים בודקים את התפוצה ודפוסי ההדבקה של ציאנופאג'ים באוקיינוסים, תוך הבנת התנאים הסביבתיים שמשפיעים עליהם.

  • ספרי לנו על המאמר/המחקר הנוכחי, מה הייתה מטרת המחקר ומה גיליתם? 

מחקר זה הוא המשך למאמר שפרסמנו ב-2019 ב-PNAS, שבו דיווחנו כי עמידות נגד פאג'ים כלליים (פאג'ים עם מארחים רבים) מתרחשת בעיקר בתוך התא. במחקר הנוכחי חקרנו את מנגנוני העמידות התוך-תאיים של ציאנובקטריה אחת – Synechococcus WH5701, נגד הדבקה של פאג' כללי – Syn9. גילינו שהעמידות נובעת מכמות נמוכה של tRNA ספציפי בתא המארח. נראה כי המארח אינו מבטא את ה-tRNA הזה, מה שהופך אותו לעמיד בפני הפאג'.

  • אנא הסביר על החשיבות מאחורי הגילוי? למה תשמש אתכם התגלית ואילו כיוונים זה פותח? מה יישומה של התגלית (תחומים, פתרונות)?

זו דוגמא לעמידות תוך תאית פסיבית נושא שלא נחקר באופן מקיף עד כה.

  • מה תוכניותיך להמשך הקריירה ?

בכוונתי להתחיל להגיש מועמדות למשרות אקדמיות במהלך השנה-שנתיים הקרובות.

 

לינק למאמר:  https://rdcu.be/d5ptW

לינק לדף של פרופ' דבי לינדל: https://rdcu.be/d5ptW

לינק לאתר מעבדת לינדל : https://lindelltechnion.wixsite.com/lindell-lab

 

 

 

 

זמינים עבורכם גם ברשתות החברתיות