למה ביולוגיה לתארים מתקדמים?
השאלה שמניעה אותנו נובעת מהסקרנות הבסיסית של "איך דברים עובדים". לחקור ולהבין חיים.
הביולוגיה העכשווית בהגדרתה הפכה למדע של מערכות מורכבות ומבוססות טכנולוגיה.
פענוח סודות החיים והבנת המנגנונים והעקרונות שמאפשרים לעולם להתקיים, לעורר סקרנות ולגעת בפוטנציאל האדיר הגלום במדעי החיים .
סקטור מדעי החיים התפתח בממדי ענק בעשורים האחרונים ופרץ כל גבול אפשרי השנה , אם פעם עסקנו במחקר שסבב סביב היחידה הבודדת – התופעה/ החיה/ התא ביולוגי, הרי שכיום אנחנו עוסקים בחקר של ההקשרים שבין מערכות ביולוגיות שלמות, ניתוח מסדי נתונים ענקיים (מיליונים של נתוני דאטה במקביל). ברזולוציה מעמיקה בהרבה.
המדע מתבונן כיום לא רק לתוך מולקולה בודדת כי אם להתבוננות על מבנים ותהליכי ענק – חקר של מיליוני חיידקים במעיים, הבנת יחסי הגומלין בין כלל הפרטים בסביבה אקולוגית, חקר של מולקולות ואפילו שברי מולקולה ואטומים בודדים. חקר העקרונות ההקשרים והסיבות שהם הבסיס להבנת מדעי החיים, להניח את אבני הבניין ואת היסודות ליצור פתרונות לאתגרים ולמגיפות הבריאותיות והסביבתיות של המאה ה-21 .
היכולת לייצר פתרונות והמצאות בתחום מדעי החיים התפתח לאין שיעור, עדות חיה לכך קרתה רק בשנה האחרונה בה קהילת מדעי החיים הבינלאומית השכילה לפתח תרופה מקורית לקורונה ב-9 חודשים בלבד, משימה שנחשבה פעם לבלתי אפשרית הפכה למציאות לנגד עינינו המתרחשת בזמן שיא …
הפקולטה לביולוגיה בטכניון חרתה על דגלה לממש בתוך כתליה מחקר מיטיב שיוכל לתת מענה לגדולים שבאתגרים הביולוגיים והרפואיים שעתידים לבוא.
הסטודנטים לתארים מתקדמים מהווים את המסה הקריטית של המחקר שנעשה בפקולטה.
כל הסטודנטים לת. מתקדמים זוכים למלגות קיום על מנת שיקדישו את מיטב זמנם למחקר מתקדם ובהתאם לצרכים המחקריים שמציבה הביולוגיה העכשווית.
הסטודנטים למחקר בפקולטה, מגיעים ממגוון תחומי מדעי החיים (ביולוגיה, פרמקולוגיה / ביוטכנולוגיה/ ביוכימיה) וחלקם מגיעים מפקולטות הנדסיות, טכנולוגיות., פיזיקאליות וכימיות.
במהלך לימודיהם, משתלמים במחקר פעיל במסגרת המעבדות בפקולטה , לומדים, משתתפים בסדנאות וכותבים מחקרים מדעיים המתפרסמים בכתבי עת בינלאומיים בכל רחבי העולם.
בוגרי הפקולטה משתלבים במשרות מפתח במדעי החיים בארץ ובעולם. במגזר הפרטי, העסקי הציבורי והאקדמי .