אירוע בלעדי לאנשי הפקולטה לביולוגיה. במסגרת חגיגות היובל, הפקולטה מזמינה אתכם לאירוע פותח של "מדע ברחבה"

26 אוקטובר 2021

אוהלו II בתקופת הקרח
הרצאה מרתקת על מחנה הציידים-לקטים-דייגים השמור ביותר בעולם מלפני 23,000 שנה

מרצה אורח: פרופ׳ דני נדל מהחוג לארכאולוגיה באוניברסיטת חיפה
מועד ההרצאה: 01/11/21 בשעה 13:00 בצהריים,
מיקום: באגף החדש של בניין צ'יינין בפקולטה לביולוגיה

תקציר ההרצאה:
מחנה אהלו II היה מיושב על חוף אגם הכינרת בשיא תקופת הקרח האחרונה, לפני כ-23,000 שנים.
עלייה מהירה של מפלס המים באגם גרמה לנטישת המחנה אשר הוצף ונותר מתחת למים עד הדור האחרון. הצפה זו יצרה תנאי השתמרות יוצאי דופן באיכותם הגבוהה. החפירות באתר חשפו שרידי סוכות, מדורות וקבר אחד. הסוכות נבנו מעצים מקומיים והן הקדומות והשמורות ביותר בעולם. על הרצפה של אחת הסוכות התגלתה מחצלת, גם היא הקדומה בעולם מסוגה. הממצאים הקטנים כוללים עשרות אלפי זרעים ופירות מפוחמים המשקפים את חברות הצומח, האקלים והתפריט הצמחי של האדם. כלי האבן מלמדים על טחינה והכנת קמח ובצק מגרעיני דגן. מכלולים עשירים של עצמות בע"ח (יונקים, ציפורים ובעיקר דגים) וכלי צור מלמדים על הטכנולוגיות והכלכלה המקומית. חרוזי קונכיות שהובאו מן הים התיכון וים סוף משקפים קשרי סחר חליפין ארוכי-טווח של הנוודים.
האתר נחשב לשמור ביותר מתקופתו ומאפשר שיחזור מפורט של חיי הנוודים בתקופת הקרח האחרונה.

התמונות באדיבות פרופ' דני נדל, החוג לארכאולוגיה באוניברסיטת חיפה

לו"ז האירוע: