מהו ריפוי שמתחיל בצלחת מעבדה. איך מייצרים עכבר ירוק ומה מבדיל בין לידה לשיבוט?

26 דצמבר 2023

מהו ריפוי שמתחיל בצלחת מעבדה. איך מייצרים עכבר ירוק ומה מבדיל בין לידה לשיבוט?

במהלך השבוע האחרון התארחו אצלנו כ-70 תלמידי כיתות י"א/י"ב מתיכון רבין חיפה וקיבלו הצצה נדירה למחקר מרתק של תאי גזע.
ד"ר נדב שרון פתח את הביקור בהרצאה על תאי גזע, שאחראים על שמירת השלמות של הרקמות בגופנו, ועשוים לשמש כמקור להשתלת רקמות בחולים.
איך יוצרים אורגנואידים אנושיים, גירסה ממוזערת של איבר חי, המשמשים כיום לחקר הביולוגיה של רקמה אנושית בריאה, להבנת מנגנוני מחלה, לבדיקת תרופות וטיפולים לסרטן, סוכרת ומחלות רבות אחרות.
מהם תאי גזע עובריים שמסוגלים להתמיין לכל אחד ממאות סוגי התאים שבגוף האדם?
איך מיצרים עכבר ירוק (ספוילר -השתלת גן של מדוזה) ואיך יצרו את דולי הכבשה המשובטת ה-1.
בהמשך התלמידים סיירו במעבדות הפקולטה, וראו מקרוב איך גורמים לתאי גזע עובריים להפוך לתאים מיצרי אינסולין, שאותם ניתן יהיה בעתיד להשתיל בחולי סכרת. ביקרנו במרכז לביולוגיה מבנית שם למדנו איך מגדלים גבישים וגם סיירנו במעבדת קנאביס לחקר הסרטן.

זמינים עבורכם גם ברשתות החברתיות