שנה"ל האקדמית תשפ"ד לא תיפתח לפני ה- 24.12.23

14 נובמבר 2023

לנוכח מצב המלחמה והאחוז הגבוה של מגויסים למילואים בקרב הסטודנטים, הסטודנטיות והסגל, שנה"ל האקדמית תשפ"ד לא תיפתח לפני ה- 24.12.23.
לפני פתיחת הסמסטר, תינתן הודעה מקדימה של שבועיים, שיוקדשו להתארגנות לחזרה לשגרה ולמסלול האקדמי ובסיומם יחלו הלימודים.

אוניברסיטאות המחקר בישראל ממשיכות לחזק את המגויסים המגויסות ובני / בנות זוגם, ומעניקות להם ולכל תושבי מדינת ישראל תמיכה וסיוע בשלל יוזמות מקומיות וכלל ארציות.

כדי לתמוך בקהילת הסטודנטים, הכוללת את משרתי ומשרתות המילואים ובני/בנות זוגם יחד עם תושבי אזורי עימות שפונו מבתיהם, משפחות שיקיריהם נרצחו, נחטפו או נפצעו – מודיע ועד ראשי אוניברסיטאות המחקר על דחיית פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד עד לתחילת שחרור המגויסים למילואים ולא לפני ה- 24.12.23, כשהשבועיים קודם לכן יוקדשו להתארגנות וסיוע לחזרה לשגרה האקדמית.
ההודעה מתייחסת ל- 7 מתוך אוניברסיטאות המחקר בישראל: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת אריאל. לגבי מכון ויצמן והאוניברסיטה הפתוחה, יחולו הסדרים אחרים והפרטים יועברו לציבור הסטודנטים על-ידי המוסדות.
לבקשת משרד הבריאות, וכדי לאפשר את המשכיות הפעילות של מערכת הבריאות בישראל, הסדרים מיוחדים יופעלו עבור סטודנטים לרפואה בשלבי לימודים קליניים.

אנו שואפים ששנת הלימודים תתקיים במלואה ותכלול שני סמסטרים מלאים. ככל שיעלה הצורך, תגלוש שנת הלימודים גם לתקופת הקיץ. ההחלטות הפרטניות לגבי מבנה שנת הלימודים יתקבלו בכל אחת מהאוניברסיטאות.