17 יוני 2021

כיום סטודנט לתואר שלישי במעבדת מאירי בפקולטה לביולוגיה

מה אתה חוקר?

במאקרו המחקר שלי עוסק בטכנולוגיית אצות לצרכי אנרגיה, מזון ופארמקולוגיה. בפועל תחת מטריית הדוקטורט

אני עוסק בזיהוי ואפיון כימי של חומרי טבע בעלי השפעות תרפויטיות מאצות ים. אני משתמש בשיטות מתקדמות של כימיה אנליטית, עבודה עם תרביות ריקמה, מכשור מתקדם ושיטות מעולם הביולוגיה המולקולארית.

מה הרקע שלך במעבדה וכיצד התגלגלת לתחום המחקר שלך היום?

בהכשרתי אני ביולוג ימי עם רקע בעבודה עם אצות בעשור האחרון. כיום אנחנו עדיין בשלב שבו יש מיעוט חוקרים בתחום המאקרו-אצות ושיש להם גם אוריינטציה של ביולוגיה מולקולארית וכימית. זה איזשהו פער ידע שמאוד סיקרן אותי ברמה האישית ופשוט בחרתי להעמיק את המחקר בתחום זה.

כיצד הגעת לפקולטה לביולוגיה בטכניון?

לפני הכול חיפשתי מקום שיאפשר לי לבצע מחקר ברמה גבוהה בשילוב עם תשתיות מהמתקדמות בעולם. חשוב להבין שמחקר בתחום הזה דורש פלטפורמה טכנולוגית מאוד רחבה. הפקולטה לביולוגיה מאפשרת גישה חופשית לציוד מתקדם, יחד עם טכנאים מהמעלה הראשונה שמלווים אותי לאורך הפרויקט. ואחת הנקודות חשובות בעיניי – בחרתי במעבדת מאירי מאחר וזה מקום ייחודי שמעודד מחקר יישומי ומעניק רוח גבית וחופש פעולה לסטודנט.

3 טיפים לאיך אתה מאזן בין החיים האישיים לחיים המקצועיים שלך כחוקר?

  1. איזה איזון ??
  2. איזון מאוד פשוט. 90% עבודה, 10% בית וניהנה מכל רגע.
  3. איזה מזל שאשתי מקבלת אותי כמו שאני 😊

סיפור מצחיק מהמחקר הנוכחי?

מלחמות נרף במעבדה עם רובי כדורי גומי של הילדים מכירים?

טיפ לסטודנט המתחיל?

אני ממש ממליץ לקחת נשימה ארוכה. אורך רוח ולהיות מוכנים להרבה עבודה קשה. מצד שני העבודה הזו לעולם לא מפסיקה לעניין , לגרות את היצר המדעי שלי ולרתק אותי כל יום מחדש.

זמינים עבורכם גם ברשתות החברתיות